Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

BALOGH József klarinétművész mesterkurzusa

Időpont: 
2019. december 12. 10:00
Koncerthelyszín: 
PTE Művészeti Kar Liszt Ferenc Hangversenyterem - Pécs, Zsolnay Negyed E22 épület 3. emelet

 

BALOGH József

Zeneiskolai tanulmányait Pécsett kezdte, apja és nagyapja is klarinétozott, valamint szaxofonozott. A középiskola elvégzése után Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. Már főiskolásként munkalehetőséget kapott az Operaház Zenekarában, ahol 10 évet töltött el.
Később a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólóklarinétosa volt 12 évig, s több évig a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia tanára, valamint a University of Oklahoma vendégprofesszora.
Versenygyőzelmei, kitüntetései: Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt, Concertino Praha, Magyar Rádió Fafúvós Versenye, Grázi Kamarazenei Verseny, Bartók Béla-Pásztory Ditta-díj, Nívódíj, 1989-ben Solti ösztöndíjasként járt Amerikában, Chicago-ban, ahol Larry Combs (Chicago Symphony Orchestra) tanítványa volt a DePaul University School of Music-on.
Repertoárja széles, a klarinéton kívül tárogatón és szaxofonon is játszik. A klasszikus zene mellett más zenei műfajok – jazz, cigányzene, népzene, klezmer – kitűnő ismerője és előadója. Rendszeresen fellép szólistaként, illetve vezet mesterkurzusokat itthon és külföldön egyaránt. Az Oklahoma University (USA Norman) vendég professzora.
 


Jegyár: 
A belépés díjtalan!