PTE MK DLA

DLA Intro VII. koncert és kiállításmegnyitó

tartalompontok: 

DLA Intro VII. - a PTE MK Doktori Iskola hallgatóinak kiállítása.

2019. november 6., 17:00, Pécs, Nádor Galéria

Köszöntő: Colin Foster

Megnyitó: Ernszt András

Kurátor: Nemes Zsuzsa

A hangszeres darabokat Matuz Gergely, Girán Péter és Miller-Gárdai Viktória doktoranduszok adják elő.

Kiállító képzőművész doktoranduszok:

Benyovszky-Szűcs Domonkos, Boldizsár Zsuzsa, Ecsedi Zsolt, Fekete Dénes, Gazdik Péter, Gnándt Ferenc, Gwizdala Dáriusz, Hegyvári Dávid, Kóródi Zsuzsanna, Paragi Éva, Pertics Flóra, Szöllősi Géza, Tayler Patrick Nicholas, Vető Orsolya Lia, Zsin Bence

 
 
Címkék: 
Főoldali karika felirata: 
videó

MULTIVITAMIN - az MK Doktori Iskolájának kiállítása és koncertje a Nádorban

tartalompontok: 

MULTIVITAMIN - A PTE Művészeti Kar Doktori Iskola év végi kiállítása és koncertje a Nádor Galériában, 2019. június 6, 17 óra.

Főoldali karika felirata: 
videó
Media source: 

kor/age kiállítás (videó)

tartalompontok: 

A 2018-as DesignPécs rendezvény alkalmából nyílt meg a KOR / AGE című kiállítás, ami válogatás a PTE Művészeti Kar hallgatóinak, doktoranduszainak és oktató művészeinek a munkáiból. A kiállított műalkotásokon keresztül vizsgáljuk meg a kor, mint emberi léptékben mérhető idő, vagy mint az ezen túllépő nagyobb léptékű korszak értelmezését. Múlt, jelen és jövő. A meghívott művészek alkotásai ezek a gondolatok mentén kerültek bemutatásra a pécsi Nádor Galériában 2018. szeptember 28. és október 21. között.

 

Kiállító művészek: Budai Lotte, Budán Miklós, Éles Lóránt, Enyingi Tamás †, Ernszt András, Fejős Miklós, Fekete Dénes, Fleisz Tamás, Freund Éva – Péter Szabina, Fusz György, Gaál Tamás, K. Nagy Beatrix Tímea, Klájó Adrián, Könyv Kata, Kósa Ferenc, Losonczy István, Melkovics Ágnes, Nagy Márta, Nemes Csaba, Nyilas Márta, Pertics Flóra, Ráthonyi Kinga, Simon Péter Bence, Somody Péter, Somorai Renáta, Szeredi Tamara, Szöllősi Géza, Varga Dóra

Címkék: 
Főoldali karika felirata: 
kiállítás

"Entitás történetek" - a PTE MK Doktori Iskola év végi kiállítása és koncertje

tartalompontok: 

A pécsi Művészeti Kar Doktori Iskolája két művészeti területen - képzőművészet és zeneművészet terén - folytat doktori képzést. Ennek anyagát tekinthették ill. hallgathatták meg a látogatók.

Adás ideje: 
2018. május 31
Főoldali karika felirata: 
kiállítás
Media source: 

DLA / éves záró kiállítás és koncert a Nádorban

tartalompontok: 

2017. június 8-án, 17:30-kor megnyílt a Művészeti Kar Doktori Iskolájának évzáró kiállítása a Nádor Galériában. Az eseményen a zeneművészeti ág hallgatói is koncertet adtak.

Adás ideje: 
2017. június 13
Főoldali karika felirata: 
kiállítás

Az MK Képzőművészeti Mesteriskolájájának és a BTK Kommunikáció és Médiatudományi Tanszékének közös kiállítása

tartalompontok: 
Az Univ TV Navigátor című műsorának 2007. február 21-i adása.
 
Tartalom:
Dr. Béli Gáborné, vagy ahogy a diákok ismerik, „Györgyi néni” Genius Apáczai Diploma Díjban részesült, amellyel minden évben a legkiválóbb pedagógusokat ismerik  el.
 • Neves megmérettetésnek adott otthont egyetemünk Állam- és Jogtudományi Kara. Az Európa jogi perbeszédverseny regionális fordulója résztvevőinek fejtegetni, érvelni, következtetni és indokolni kellett angol és francia nyelven.
 • Művészet és tudományos kutatás találkozásából születtek azok az alkotások, amelyekből a Művészeti Kar Képzőművészeti Mesteriskolája és a BTK Kommunikáció és Médiatudományi Tanszéke rendezett kiállítást.
 • Együttműködési megállapodást tervez aláírni egyetemünk Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatával, illetve a város felsőfokú oktatásáért létrejött közalapítvánnyal.
 • Tolvaly Ernő, a Művészeti Kar Festészeti Szakának Munkácsy – díjas mestere, vezetője mutatta be legújabb kiállítását „Paravánok” címmel.
 • Új kurzusok indulnak a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Védelmi Kutatások Központjában.
 • Szalagavató bált rendezett egyetemünk Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolája.
 • Intézményünk Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya Erasmus Orientációs Napot tartott.
 • A Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola diákjai egy kiállítás témájául a táplálkozást választották.
 • A Botanikus Kertben járva televíziónk is azt tapasztalta, hamarosan minden virágba borul. Műsorunk végén, kérem, tekintsék meg az orchideák színpompás virágzását.
Adás ideje: 
2007. február 21
Főoldali karika felirata: 
kiállítás

DLA kiállítás a Pécsi Galériában

tartalompontok: 

Az Univ TV Navigátor című műsorának 2006. május 24-i adása.
 
Tartalom:

 • Dr. Barakonyi Károly a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét vehette át.
 • Dr. Kocsis Mihály Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.
 • Munkahelyi és magánélet egyensúlya konferenciát szervezett a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar.
 • Dr. Csernicskó István a Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorhelyettese egyetemünkre látogatott meghívott előadóként.
 • A Képzőművészeti Mesteriskola kiállítást rendezett.
 • Oktatói csereprogram keretében egyetemünkre látogatott az Ohio-i és Észak Karolinai orvosi egyetem delegációja.
 • Nemzetközi filozófiai konferenciát szervezett egyetemünk Bölcsészettudományi Karának Filozófiai Doktori iskolája.
 • Emlékművet avattak egyetemünk Pollack Mihály Műszaki Karán.
 • Regionális decentralizáció Kelet-közép - Európában nemzetközi workshopot első alkalommal rendezett egyetemünk Bölcsészettudományi Kara.
 • Etnokulturális találkozások Közép-Európában történeti és jelenkori metszetben című könyv bemutatója a Pécsi Kulturális Központ Dominikus Házában.
 • Magyar Egyetemi - Főiskolai Tájékozódási Futó és Vívó Országos Bajnokság Pécsett.
 • Egyetemünk hatodik alkalommal rendezte meg a "Pécsi Tudományegyetem bora" választást.
 • Egyetemünk Művészeti Kara és a Civil Közösségek Háza egy utolsó házzáró akciót szervezett Civili finisszázs címmel.
Adás ideje: 
2006. május 24

DLA mestermunka kiállítás a Hattyúházban

tartalompontok: 
Tartalom: 
 • Évzáró Sajtószalon: Hagyományos évzáró sajtóbeszélgetésen találkoztak egyetemünk vezetői a sajtó képviselőivel. A rendezvényen átadták Dr. Kozma Ferencnek „A pécsi felsőoktatásért sajtódíjat”.
 • Karácsonyi nyugdíjas találkozó: Karácsonyi nyugdíjas találkozót szervezett a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete. Az ünnepségen az I. Számú Gyakorló Általános Iskola tanulói adtak műsort.
 • Tájékoztató értekezlet a szakképzési hozzájárulásról: A szakképzési hozzájárulás felhasználásáról szóló tájékoztató értekezletet rendezett egyetemünk a Dr. Halasy- Nagy József Aulában. Az összejövetelen egyetemünk partnerei voltak jelen.
 • DLA mestermunka kiállítás: A Művészeti Kar Képzőművészeti Mesteriskola végzős doktorandusz hallgatóinak nyílt mestermunka kiállítása a Hattyúház Kiállítóteremben.
 • Könyvbemutató: Két új kötetet mutattak be a Pécsi Hittudományi Főiskola könyvtárában. Radó Bálint könyvét Katus László, „A pécsi egyházmegye a 17-18. században” című konferenciakötetet pedig Mérey Klára mutatta be az érdeklődőknek.
 • Diákköri Ülés az ÁOK-n: Ünnepi Tudományos Diákköri Ülést rendeztek az Általános Orvostudományi Karon. Az ülésen a 2004-2005. tanévre meghirdetett tudományos diákköri pályázati felhívásra érkezett pályamunkákat értékelték.
 • Új térinformatikai labor: Új térinformatikai laboratóriumot adtak át a Természettudományi Kar Földrajzi Intézetében. A teremben 24+1 számítógép korszerű hardverekkel és szoftverekkel várja a hallgatókat és doktoranduszokat.
 • Új készülékek és laboratóriumok: Egyetemünk Természettudományi Kara és az Általános Orvostudományi Kar Bioanalitikai Intézete pályázatok útján összesen mintegy 140 millió forint értékben vásárolt készülékeket és alakított ki laboratóriumokat.
 • Karácsonyi hangverseny – Campanella: Az I. Számú Gyakorló Általános Iskola Campanella énekkara karácsonyi hangversenyt adott a Pécsi Székesegyházban. A koncerten Schóber Tamás a kórus karnagya vezényelt.
Adás ideje: 
2005. december 21

Oldalak

Feliratkozás RSS - PTE MK DLA csatornájára