"Szeminárium" - kiállítás az Art Brut! integrált szeminárium során készült alkotásokból

Tisztelettel meghívjuk a "Szeminárium" című kiállításra.

Válogatás a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán megvalósuló Art Brut! – integrált művészeti szeminárium során készült alkotásokból.

 

Megnyitó időpontja: 2019. december 3. 18 óra

Helyszín: Átkelő Galéria, 1092 Budapest, Hőgyes Endre u. 2.

 

A kiállítást megnyitja: Dr. habil Hegyi Csaba DLA, a PTE Művészeti Kar docense, kurzusvezető

https://hu-hu.facebook.com/events/733069953867941/

 

A Fogd a Kezem Alapítvány a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben 2015 szeptemberétől, és minden azóta eltelt szemeszterben indít integrált művészeti szemináriumot. A Pécsi Tudományegyetem festészet és szobrászat szakos hallgatói és az alapítvány tehetséges vagy más okból inspirált értelmi sérült Fiataljai dolgoznak és alkotnak együtt 12-16 fős csoportban kéthetente a Művészeti Kar kurzusvezetője és Zsin Bence doktorandusz irányításával. A program lényeges eleme a két intézmény egyirányú célkitűzése, az integrációra törekvés a művészet, a közös alkotás által. Az idén nyáron sikerült egy művésztelepen is közösen alkotni. A leendő kiállítás a szemináriumon, illetve a nyári művésztelepen készült alkotásokból igyekszik egy olyan anyagot bemutatni, ami őrzi és kifejezi azt a szellemi közeget, amiből az alkotások megszületnek.

 

Kiállítók: Fehér Anita, Ivanova Liliána, Kajtár Dávid, Keszerice Réka, Ligeti Borbála, Pozsgai Eszter, Tóka Attila. Festőművész szakos hallgatók: Bagó Alexandra 1 évfolyam, Gaál Alexandra 4 évfolyam, Grell Boglárka 5. évfolyam, Hegedűs Ádám 5. évfolyam, Hoffmann Delilla 3. évfolyam, Laskai Tibor 5. évfolyam, Molnár Boglárka 5. évfolyam, Molnos Noémi 5. évfolyam, Péntek Nóra 5. évfolyam, Szalma Zsóka 5. évfolyam, Tumpek Dóra 5. évfolyam, Vörös Iván Tibor 3. évfolyam

 

Esemény dátum: 
2019. december 03. 18:00 - 2019. december 31. 22:15