Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

FELVÉTELIZŐKNEK

Tisztelt Érdeklődő!

 

A PTE Művészeti Kara a Színház és Fim Intézettel együttműködésben ismét felvételt hirdet az alábbi négy féléves szakirányú továbbképzésekre, 2019. szeptemberi kezdéssel::

 

 • dokumentumfilm-alkotó 
 • mozgóképalkotó
 • színpad- és televíziós stage menedzser
 • előadó-művészeti műszaki vezető
 • előadó-művészeti gazdasági vezető
 • forgatókönyv- és drámaíró
 • mozgókép- és előadóművészeti szakíró, kritikus
 • díszletfestő
 • díszletszobrász
 • hatásvilágítás-tervező

Az oktatás Budapesten, a Színház és Film Intézetben, illetve annak partnereinél – elsősorban budapesti színházaknál, filmstúdióknál, televízióknál – történik.

A képzések önköltségesek, a költségtérítés díja mindegyik képzésnél egységesen: 200.000,- Ft/ félév

 

A felvételi eljárás díj (6000 forint) befizetésétől a 2019/2020-as képzésre jelentkezők esetében eltekintünk.

 

Jelentkezni elektronikusan, a gocsal.akos@pte címre küldött jelentkezési dokumentumokkal,  2019.  június 25-én 16.00 óráig lehet. A jelentkezéssel kapcsolatos további részletek a mellékelt tájékoztatóban találhatók. A képzések részletes leírása pedig a http://www.art.pte.hu  oldalon, a képzések menüpontnál olvasható.

 

Pótfelvételi: 2019. augusztus 31.

 

Várjuk minden érdeklődő jelentkezését!

 

Pécs-Budapest, 2019. május 15.
 

 

 

Dr. Lakner Tamás s.k.                                                        Csányi János s.k.

dékán                                                                                    igazgató, SZFI

 


 

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
PTE MK- SZFI színház- és filmművészeti szakirányú továbbképzések

 

A jelentkezés feltételei:

A szakirányú továbbképzések megkezdésének feltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen az előírás szerinti felsőfokú végzettséggel. Az alábbi táblázat tartalmazza, hogy az egyes képzésekhez milyen előképzettséggel lehet jelentkezni.

 

Képzés

 

Szükséges előképzettség

     

Dokumentumfilm-alkotó

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Mozgóképalkotó

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Színpad- és televíziós stage menedzser

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Előadó-művészeti műszaki vezető

 

A képzésben a műszaki képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Előadó-művészeti gazdasági vezető

 

A képzésben a gazdaságtudományi képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Forgatókönyv- és drámaíró

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Mozgókép- és előadó-művészeti szakíró, kritikus

 

A képzésben művészeti, művészetközvetítési, bölcsészettudományi, társadalomtudományi, pedagógusképzési képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt

Díszletfestő

 

A képzésben a művészeti és művészetközvetítési képzési terület szakirányú – legalább – alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is), valamint képzőművész-tanár, vizuális- és környezetkultúra-tanár, design- és vizuális művészet-tanár, vizuális nevelőtanár szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Díszletszobrász

 

A képzésben a művészeti és művészetközvetítési képzési terület szakirányú – legalább –alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is), valamint képzőművész-tanár, vizuális- és környezetkultúra-tanár, design- és vizuálisművészet-tanár, vizuális nevelőtanár szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Hatásvilágítás-tervező

 

A képzésben művészeti, művészetközvetítési és műszaki képzési terület szakirányú – legalább – alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

 

A jelentkezés módja:

Az érdeklődők elektronikusan jelentkeznek az gocsal.akos@pte.hu címre küldött dokumentumokkal.
A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

 •     Kitöltött jelentkezési lap
 •     A felsőfokú végzettséget igazoló oklevél vagy oklevelek (szkennelve)
 •     Legfeljebb 1 oldalas motivációs levél, melyben a jelentkező bemutatja szakmai érdeklődését, esetleges tapasztalatait.


A jelentkezési lap letölthető INNEN.

 

A jelentkezés határideje:
A dokumentumoknak 2019. június 25-én 16.00-ig kell beérkezniük a gocsal.akos@pte.hu címre.

Pótfelvételi: 2019. augusztus 31.

 

A felvételi eljárás menete:

A határidőre beérkezett jelentkezési lapok alapján a képző intézmény motivációs beszélgetésre hívja a jelentkezőket, melyen a felvételi bizottság a jelentkező szakmai ambícióiról, az adott szakterületen szerzett esetleges tapasztalatairól tájékozódik. A motivációs beszélgetésen a Mozgókép-alkotó és a Forgatókönyv- és drámaíró szakirányú továbbképzésre jelentkezők egy rövid szakmai feladatot is kapnak (szinopszis írása egy meghatározott témában).


A motivációs beszélgetés helyszíne: PTE Művészeti Kar, Pécs, Zsolnay u. 16. (Basamalom bejárat), Dékáni Hivatal
Előzetesen tervezett időpontja: 2019. június 28. 13.00
A jelentkezők a motivációs beszélgetést követően elektronikus értesítést kapnak a felvételről.
A képzés várható kezdési időpontja: 2019. szeptember