FELVÉTELIZŐKNEK

Tisztelt Érdeklődő!

 

A PTE Művészeti Kara a Színház és Fim Intézettel együttműködésben ismét felvételt hirdet az alábbi négy féléves szakirányú továbbképzésekre, 2021. szeptemberi kezdéssel::

 

 • dokumentumfilm-alkotó 
 • mozgóképalkotó
 • színpad- és televíziós stage menedzser
 • előadó-művészeti műszaki vezető
 • előadó-művészeti gazdasági vezető
 • forgatókönyv- és drámaíró
 • mozgókép- és előadóművészeti szakíró, kritikus
 • díszletfestő
 • díszletszobrász
 • hatásvilágítás-tervező

 

Az oktatás Budapesten, a Színház és Film Intézetben, illetve annak partnereinél – elsősorban budapesti színházaknál, filmstúdióknál, televízióknál – történik.

A képzések önköltségesek, a költségtérítés díja mindegyik képzésnél egységesen: 200.000,- Ft/ félév

A képzésekre diákhitel igényelhető. 2021. június 15-ig még a kamatmentes, 55 éves korig kiterjesztett DiákhitelPlusz hitel is igényelhető.
A felvételi eljárás díja 6.350,- Ft.

 

Jelentkezni elektronikusan, a iroda@szfi.hu címre küldött jelentkezési dokumentumokkal,  2021.  szeptember 1-ig lehet. A jelentkezéssel kapcsolatos további részletek a mellékelt tájékoztatóban találhatók. A képzések részletes leírása pedig a http://www.art.pte.hu oldalon, az SZFI-képzések menüpontnál olvasható.

 

Pótfelvételi: 2021. szeptember

 

Várjuk minden érdeklődő jelentkezését!

 

 

Pécs-Budapest, 2021. június 1.

 

Dr. Lengyel Péter s.k. 

dékán

Csányi János s.k.

igazgató, SZFI

                                                     

                                                                                   

 


 

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
PTE MK- SZFI színház- és filmművészeti szakirányú továbbképzések

 

A jelentkezés feltételei:

A szakirányú továbbképzések megkezdésének feltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen az előírás szerinti felsőfokú végzettséggel. Az alábbi táblázat tartalmazza, hogy az egyes képzésekhez milyen előképzettséggel lehet jelentkezni.

 

Képzés

 

Szükséges előképzettség

     

Dokumentumfilm-alkotó

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Mozgóképalkotó

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Színpad- és televíziós stage menedzser

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Előadó-művészeti műszaki vezető

 

A képzésben a műszaki képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Előadó-művészeti gazdasági vezető

 

A képzésben a gazdaságtudományi képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Forgatókönyv- és drámaíró

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Mozgókép- és előadó-művészeti szakíró, kritikus

 

A képzésben művészeti, művészetközvetítési, bölcsészettudományi, társadalomtudományi, pedagógusképzési képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt

Díszletfestő

 

A képzésben a művészeti és művészetközvetítési képzési terület szakirányú – legalább – alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is), valamint képzőművész-tanár, vizuális- és környezetkultúra-tanár, design- és vizuális művészet-tanár, vizuális nevelőtanár szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Díszletszobrász

 

A képzésben a művészeti és művészetközvetítési képzési terület szakirányú – legalább –alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is), valamint képzőművész-tanár, vizuális- és környezetkultúra-tanár, design- és vizuálisművészet-tanár, vizuális nevelőtanár szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Hatásvilágítás-tervező

 

A képzésben művészeti, művészetközvetítési és műszaki képzési terület szakirányú – legalább – alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

 

A jelentkezés módja:

Az érdeklődők elektronikusan jelentkeznek az iroda@szfi.hu címre küldött dokumentumokkal.
A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

 •     Kitöltött jelentkezési lap
 •     A felsőfokú végzettséget igazoló oklevél vagy oklevelek (szkennelve)
 •     Legfeljebb 1 oldalas motivációs levél, melyben a jelentkező bemutatja szakmai érdeklődését, esetleges tapasztalatait.


A jelentkezési lap letölthető INNEN.

 

A jelentkezés határideje:
A dokumentumoknak 2021. augusztus 31. éjfélig kell beérkezniük a iroda@szfi.hu címre.

 

Pótfelvételi: 2021. szeptember

 

A felvételi eljárás menete:
A PTE ÉS AZ SZFI 2021-ban a koronavírus járványra tekintettel minimalizálta a személyes megjelenést felvételi eljárásaiban. Az online jelentkezést követően - egyeztetett időpontban - telefonon vagy zoom platformon motivációs beszélgetés keretében felvételiztetjük.

A jelentkezők a motivációs beszélgetést követően elektronikus értesítést kapnak a felvételről.
Az eredményes felvételit követően HALLGATÓI szerződését A PTE MK elektronikusan megküldI ÖNNEK, és egyeztetett időpontban személyes beiratkozási lehetőséget biztosít.

A képzés várható kezdési időpontja: 2021. október