---Elektronikus zenei médiaművész

 
 
 
 
Elektronikus zenei médiaművész BA
 
     
   
     
  Azoknak, akiket érdekel a hang, a zaj, a csend, és mindezek elektronikus vagy digitális formája. Azoknak, akik számára a hang, kép és mindezek médiuma nem készen kapott, lezárt konstrukció, hanem kísérlet, improvizáció, lehetőség. Tehát azoknak, akiket érdekel a hangművészet, az interakció, a hálózati projektek, a performansz.
A PTE Művészeti Karán 1996 óta folyik zenei informatika, elektonikus zenei és videós ill. animációsfilm képzés. 2005-ben megalakult a Mediális Művészetek Intézete, mely az itt sorolt területek oktatóit összegyűjtve a Művészeti Karon belül sajátos szerepet foglal el, hiszen hallgatói mind a Zeneművészeti Intézet, mind a Vizuális Művészeti Intézet diákjaiból kerülnek ki, ezzel megteremtve a művészeti ágak közötti együttműködési lehetőségeket.
 
     
   
     
 

 Az együttműködések eredményét bizonyítja számos animációs film, önálló kiállítás, médiaművészeti alkotások. Már az Intézet megalakulásakor indokolt volt Magyarországon ezen speciális művészeti ág felsőoktatásba történő integrálására. Az azóta eltelt idő, más intézményekkel, kutatólaborokkal (Ericsson, Kitchen Budapest) történő együttműködéseink tapasztalatai nyomán úgy gondoljuk, hogy az általunk indítandó tanszék célja az legyen, hogy az elektronikus zene oktatásán keresztül általánosabb, az új média művészetek több területén alkalmazható speciális tudást és gyakorlatot adjon, ezzel betöltve azt a vákuumot, mely az elektronikus média művészeti formáinak oktatásában jelenleg az oktatás minden szintjén fennáll.

 

Bővebb ismertetőt, dokumentumokat a képzés oldala tartalma.