Kerámiatervezés MA

 
Kerámiatervezés MA
 
     
        Diplomamunkák 2019
 
A kerámiatervezés szakokon a hallgatók a szilikát anyagok széles skálájával ismerkednek meg, a klasszikus kerámia anyagoktól a betonig. Mindezen anyagok különböző formálási módját (kézműves technikák, design), egyszerű kemencék építését, a szabadtüzű égetési eljárásokat, autonóm plasztikák építését próbálhatják ki.
Az oktatás műterem központú, az oktatókkal való kapcsolat személyes. A műtermek a Művészeti Kar Zsolnay Kulturális Negyedben található épületeiben helyezkednek el, gyönyörű történelmi, kulturális környezetben. 


 
Az országban egyedül itt, a PTE Tárgyalkotás szakán tapasztalhatják meg a hallgatók a tervezésnek, alkotásnak azt a széles spektrumát, amely kulcsot ad a diákjainknak a design, a kézműves és autonóm alkotások, a kortárs építészethez kapcsolódó feladatok megoldásához egyaránt. A személyes érdeklődés alapján ezek közül választhatják ki azt a területet, amelyben a leginkább szeretnének elmélyülni. Ez azt jelenti, hogy a stúdiókerámiától az ipari formatervezésen keresztül a gyári kivitelezésig és a szabadtüzű égetésekig a szakma bármely ágát kipróbálhatják. Munkájukat az adott szakterületen nemzetközileg elismert, nagy tudású tanárok rendszeres, folyamatos konzultációja segíti.

     
        Diplomamunkák 2019
 

Igen széles a választék a nyári szakmai gyakorlatok helyszíneiben is. A gyakorlat heteit különböző porcelángyárakban (pl. Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.), a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdióban és más szakmailag izgalmas helyeken tölthetik diákjaink.
 
Elméleti tárgyainkat szintén a szakterületükön kiemelkedő oktatók tanítják.
Külföldi egyetemekkel való Erasmus kapcsolataink révén a tanulmányi időbe beszámított féléves külföldi képzéseken vehetnek részt diákjaink.
Továbbtanulásra több lépcsős lehetőség is van a Doktori Iskolában (8 félév), valamint a Design- és vizuális művészet-tanár szakon (2 félév).Várjuk a nem szakirányú BA képzésről érkező érdeklődő jelentkezőket is.

 
     
        Diplomamunkák 2019
 
A mesterképzési szak megnevezése: Kerámiatervezés
Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: kerámiatervező, üvegtervező, fémműves
A végzettség szintje: mesterfokozat (MA)
A képzési idő félévekben: 4 félév
Szakfelelős és szakvezető: Prof. Fusz György DLA
Oktatók:
Budán Miklós egyetemi tanársegéd
Burkus Judit DLA egyetemi adjunktus
Fodor Pál DLA egyetemi adjunktus
Prof. Fusz György egyetemi tanár, Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész
Gáspár György egyetemi adjunktus, Ferenczy Noémi-díjas művész
Néma Júlia DLA egyetemi adjunktus
Ráthonyi Kinga DLA egyetemi adjunktus
 
Érdeklődni lehet a szak iránt: Burkus Judit DLA tanszékvezetőnél (email-címe burkus.judit@pte.hu)
 
További információ aktuális eseményeinkről:
https://www.facebook.com/PTEMKFormatervezes