Ugrás a tartalomra

ZSK2028 mentor-pályázat a 2020-as Bánkitóra

A MAROM Egyesület ZSK2028* projektje pályázatot hirdet 18-25 év közötti fiatalok számára. Olyan művészeti projektterveket várunk, amelyek széles értelemben véve a zsidósággal foglalkoznak, jelentsen az kultúra, társadalom vagy éppen identitással kapcsolatos kérdéseket. Ezen belül képzőművészet, film, fotográfia, zene, színház, irodalom kategóriába is eshet a projekt, műfaja széleskörűen értelmezhető, a verstől a videón vagy installáción át akár az előadóművészetig és performanszig terjedhet. A ZSK2028 missziójához kapcsolódóan előny, ha a projekt reflektál a közösség, közösségiség kérdésére, és a megvalósulása során épít is a közösségek bevonására. Egyéni, illetve alkotóközösségek csoportos pályázatát is várjuk!

 

Pályázati feltételek:

 

  • Kidolgozott projektötlet 3000-4000 karakterben
  • Pályázó önéletrajza


Sikeres pályázat esetén a pályázó jutalma:

  • Január és február hónapokban havi 20-20 ezer forintos ösztöndíj a projekt kidolgozásához, véglegesítéséhez.
  • Egy-egy, az adott kulturális területen nagy tapasztalattal rendelkező mentor segítsége projekt kidolgozásához.
  • További 50-70 ezer forintos támogatás a kiválasztott projektek kivitelezéséhez.
  • PLUSZ: Az elkészült projektet bemutathatod a Bánkitó fesztivál 2020 hivatalos programjában, így egyúttal belépést is nyersz a fesztiválra.


Beadási határidő: 2019. december 20.

A pályázatot emailben kell elküldeni a zsk2028@gmail.com címre. A tárgyban legyen benne, hogy „Mentor pályázat”.
A pályázatok elbírálását a ZSK2028 résztvevői és a majdani mentorok végzik.
*A ZSK2028 Marom egy új, hosszú távú projektje, amelynek célja olyan kulturális programok létrejöttének elősegítése, amelyek a magyarországi zsidósággal kapcsolatos kérdéseket tematizálnak. A szándék olyan  progresszív, a résztvevők aktív bevonására építő generatív kulturális események közösségi megvalósítására irányul, amelyek célja első sorban nem a zsidóság önreprezentációja, hanem egy tágabb,  közösségi együttműködés keretei között zajló közös gondolkodás a változatos egyéni és csoportos kulturális identitások egymáshoz kapcsolódó, jelenkori és történelmi viszonyairól.

 

Részletes kiírás: https://marom.hu/2019/11/19/mentor-palyazat-2/

Pályázat határidő: