Ugrás a tartalomra

Trash Art 2019 pályázat

Kedves Alkotók!

2019. február 28-ig  lehet nevezni a "Trash Art Magyarország" pályázatra!
 
"Trash Art Magyarország"- Az újrahasznosítás művészete! Célja felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelemre az újrahasznosítás fontosságára, korunk legégetőbb kihívásai.
A projektben részt vevők újrahasznosítható „hulladék” alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század problémáira, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira és a globális hulladékkrízisre.

A „Trash Art Magyarország” egy olyan érdekes és újszerű formája az újrahasznosításnak, ami által a szelektív hulladékok művészeti alkotásként öltenek új formát.

A legjobb pályázatokat egységesesen egy szakmai és pénzügyi csomaggal támogatják a kiírók 2019-ben.

2019-ben a program témája a „VÍZ”, létünk és jövőnk alapja. A víz éltető elem a Föld összes élőlénye számára, kultúrák jöttek létre és tűntek el a víz megjelenése, vagy éppen hiánya miatt. Része a mindennapjaiknak, legyen szó sportról, munkáról, vagy akár nyaralásról, arról nem is beszélve, hogy nagyrészt mi magunk is vízből vagyunk. Az ember, létformájának fenntartása közben folyamatosan használja és szennyezi a vizet, amivel a létfontosságú, meghatározó közeget, anyagot teszi tönkre. A XXI. század egyik legnagyobb kihívása felszíni vizeink, vizes élőhelyeink, ivóvízbázisaink védelme.

A program szabad kezet ad az alkotóknak a téma feldolgozásában. A vizek-vizesélőhelyek növény – és állatvilágától kezdve, a víz szerepén és a víz erején át, egészen az ember környezetformáló tevékenységéig minden megjelenhet a versenyprogramban.

További részleteket a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál vagy a Trash Art Magyarország honlapján találhatók.

Jelentkezési lap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWTDhYpOOKkWZiZiYyk4PqD3aW0qtp...
 

Pályázat határidő: