Ugrás a tartalomra

III. Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely - pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
a 2020-as szóládi festőművész alkotótelepen való részvétel elnyerésére
Művészeti Mentor: Kondor Attila, festőművész

 

A Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy támogassa az önálló művészeti tevékenységet folytató fiatal festőművészek szakmai fejlődését, hazai, valamint nemzetközi karrierjének az előmozdítását. Az idei évben első alkalommal a művészek munkáját egy már elismert hazai kortárs művész - szakmai mentor is segíti. Kondor Attila 1974-ben született Budapesten. Diplomáját a Magyar Képzőművészeti Egyetem Képgrafika tanszékén szerezte, ahol Baranyay András volt a mestere. Több mint 20 egyéni kiállítása közül, a legutóbbi a Műcsarnokban volt. Munkáját számos rangos szakmai díjjal (MMA-MMKI Művészeti Ösztöndíj, Tornyai-Plakett, Endre Béla-díj, Újbuda Mecénás ösztöndíj) tüntették ki.

 

AZ ALKOTÓMŰHELY:
Az alkotóműhely helyszíne Szólád, a somogyi dombság, a dél-balatoni borvidék, valamint Somogy megye legmagasabb pontját is magában rejtő különleges adottságú hely. A közel ötszáz lakosú település öt kilométerre fekszik a Balaton parttól, idilli környezetet teremtve a szabad alkotáshoz és a nagyobb lélegzetvételű művészeti tervek megvalósításához. Az alkotóműhely nyolc napig tart, aminek a végén az elkészült alkotásokat nagy látogatottságú kiállításon mutatják be. A tavalyi alkotóműhelyről készült összefoglaló és fotók betekintést nyújtanak az alkotóműhely hangulatába:
https://del-balaton-kortars-alkotomuhely.blogspot.com/p/bemutatkozas.html

 

PÁLYÁZAT FELTÉTELE:
1. Alkotó rövid önéletrajza, elérhetőségekkel és a korábbi kiállításaik listájával
2. Digitális portfólió, amely legalább 5-15 jó minőségű fotókból álló munkát tartalmaz
3. A megadott témához, kapcsolódó látványterv, munka vázlat, rajz, tervezett alkotások száma és mérete
4. Az alkotóműhelyen elkészítendő alkotások terveihez néhány mondatos rövid leírás (nem várnak végleges tervet, inkább inspirációt kutatási irányt
5. Jelentkezési feltételek elfogadása

 

AZ ALKOTÓMŰHELY IDEJE: 2020. augusztus 2-9. (8 nap)

A PÁLYÁZAT RÉSZTVEVŐI: A pályázatra jelentkezhetnek Magyarországon élő, olyan művészek, akik már önálló művészeti tevékenységgel rendelkeznek és a 18. életévet betöltötték.

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA: "Conditio sine qua non" – Az "Elengedhetetlen feltétel"


Jelentkezési határidő: 2020. május 31.
Visszajelzés a pályázat sikerességéről: 2020. június 14.

Részletes pályázati kiírás: (pdf)

 

ELÉRHETŐSÉGEK:
A pályázati jelentkezést, vagy az alkotóműhellyel kapcsolatos kérdéseket az alábbi email címre várják: kortarsalkotomuhely@gmail.com, Tel: Orsolya 06-20-394-7177

Pályázat határidő: