Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

Fundamenta-Amadeus alkotói és kisalkotói ösztöndíj 2017

A Fundamenta-lakáskassza Zrt., az Amadeus Művészeti Alapítvány és a PTE MK közös szervezésében meghirdetésre kerül 1 szobrász, 1 festő alkotói ösztöndíj és 5 darab kisalkotói egyszeri ösztöndíj.

 

Általános pályázati feltételek:

1. Az Alkotói ösztöndíjra kizárólag II.-III.-IV. éves PTEMK festő és szobrász hallgató pályázhat 2 db pályamunkával. A Kisalkotói egyszeri ösztöndíjra az V. éves végzős hallgatók is nyújthatnak be pályázatot 1 db pályamunkával.

2. Az ösztöndíj összege 75.000,- Forint/hó/ösztöndíj egy tanéven keresztül. A Kisalkotói egyszeri Ösztöndíj összege 125.000,- Ft/ösztöndíj.

3. Bármely ösztöndíjra érvényesen pályázni kizárólag úgy lehet, ha a pályázó:
• elektronikusan benyújtja pályázatát;
• elfogadja a pályázati feltételeket;
• feltölti a pályamunká(k)ról készült fotó(ka)t valamint portfólióját;
• a pályázati kiállításra határidőben leadja pályamunkáját és papír alapú portfólióját is (a Kisalkotói ösztöndíjra pályázóknál portfóliót nem kell beadni!);
• vállalja (amennyiben nem V. éves hallgató), hogy a pályázatra beadott pályamunkájával automatikusan részt vesz a Kisalkotói egyszeri ösztöndíj pályázaton is az ott meghatározott feltételekkel;
• tudomásul veszi, hogy az Alkotói ösztöndíj elnyerése esetén az Alapítvány választása szerinti 1 db pályamunkája (több beadott pályamunka esetén) ingyenesen az Alapítvány tulajdonába kerül.

 

A pályamunkákat és a papír alapú portfóliót a PTE MK festészet tanszéken György Hajnalnál legkésőbb 2017. május 5-én, 16 óráig lehet leadni.

 

A Kisalkotói Egyszeri Ösztöndíj esetében a Fundamenta és az Alapítvány, gyűjteményük bővítése céljából a pályázati kiállításra beadott pályamunkákból kiválasztott összesen 5 műalkotást illetve alkotóját díjazza 125.000,- forint/műtárgy egyszeri, fix összegű ösztöndíjjal. A pályamunkák későbbi cseréje, illetve a főszponzorral való későbbi alkudozás semmilyen formában nem megengedett.

 

A pályázatok nyilvános eredményhirdetése:

A pályamunkákból rendezett kiállítás megnyitója, és a pályázatok eredményhirdetése, díjátadás és az azt követő fogadás 2017. május 12-én (péntek) 17:30 órakor kerül sor a Nádor Galériában (Pécs, Széchenyi tér 15., www.art.pte.hu/nador).
 

Részletes pályázati kiírás: (docx)
Pályázati weblap: http://www.amadeusalapitvany.hu/palyazataink/aktualis-palyazatok/

Határidő: 
2017. május 05. 16:00