Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

Kóruskarnagy mesterképzési szak (4 szemeszter)

A rendkívüli helyzetre tekintettel és a 101/2020 (IV.10.) kormányrendelet alapján a felvételi jelentkezők és a vizsgáztatók biztonsága érdekében a vizsgát személyes jelenlétet mellőző módon kívánjuk lebonyolítani.

A meghirdetett darabokat kép- és hangfelvétel formájában kérjük megküldeni. Ennek feltöltéséről, határidejéről és méretéről a PTE Oktatási Igazgatósága által küldendő levélben találnak a felvételizők információkat.
A felvételen mindenképpen látszania kell a felvételizőnek, aki mondja el nevét, és hogy melyik szakra/ szakokra jelentkezett. A felvételizőnek nem kell egész alakban látszania a képen.
A felvételek kérjük, egy kamerával, vágatlanul, darabonként vegyék fel, nem az egész műsort egyben. Ha egy darab több tételt tartalmaz, az egy felvételre kerüljön.

Felvételi követelmények:

A felvételi bizottság által megküldött hangfelvételekre 2 zenetörténeti korszakból a felvételiző 1-1 darabot vezényeljen el, és töltse fel június 2-ig a megadott helyre.

Reneszánsz:

  • Thomas Morley: Though Philomela lost her love (The Oxford Book of English Madrigals)


Romantika

  • Felix Mendelssohn: Die Nachtigall (Op.59 No.4 Lieder sorozatból)
  • Liszt Ferenc: Ave maris stella (a capella)


XX. század:

  • Kodály Zoltán-Ady Endre: Akik mindig elkésnek
  • Bartók Béla: Leánynéző
  • Orbán György: Daemon irrepit callidus


Felvételi pontszámok számítása:
- oklevél minősítése kilencszereződik (max. 45 pont), ehhez kérjük a felsőfokú oklevél mellékletét (Europass) feltölteni a www.felvi.hu "Csatolandó dokumentumok"-hoz
- a főtárgy gyakorlati vizsgán max. 54 pont szerezhető
- többletpontként max. 1 pont számítható be (2. vagy 3. nyelvvizsga)