ERASMUS+

Erasmus + Az Európai Unió oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja – 2014-2020

 

Az Erasmus+ az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, mely mostanáig több mint 2,7 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus hallgatók szerint az Erasmus tapasztalat a végzés utáni munkakeresést is megkönnyítette számukra. Az Erasmus hallgatók 60%-a nő és a kiutazó hallgatók 80%-a a családban az első, aki külföldön is tanul.

 

Az Erasmus+ program szabályai szerint minden hallgató legfeljebb 12 hónapra kaphat Erasmus+ státuszt képzési szintenként (részképzés és szakmai gyakorlat összesen), így ha a pályázó jelenlegi képzési szintjén korábban részt vett Erasmus részképzésben és/vagy szakmai gyakorlatban, de nem használta ki a 12 hónapos Erasmus+ időtartamot, akkor újra pályázhat. Azok a mester vagy doktori képzésben részt vevő hallgatók is pályázhatnak, akik a korábbi képzési szinte(ke)n már voltak Erasmus hallgatók.

 

 

A külföldi tanulmányok minimális időtartama 3 hónap, szakmai gyakorlat esetében legalább 2 hónap.

Az ösztöndíj összege függ a tanulmányi időszak hosszától és a célországtól.

Bővebb információért fordulj a kari Erasmus koordinátorhoz. Ő tud felvilágosítást adni arról, hogy a Te szakod esetében milyen mobilitási lehetőségek közül választhatsz, mely országokkal és intézményekkel állnak kapcsolatban.

 

 


 

Kapcsolat: Seres Beáta, E33/112 szoba   telefon:22814