Divat- és textiltervezés specializáció

Divat- és textiltervezés specializáció

A Tárgyalkotás alapszakhoz kapcsolódó Divat- és textiltervezés specializáció 2021 őszétől hangulatos kézműves környezetben kezdi meg működését az egykori Zsolnay rezidencia felújított épületében. Öltözéktervező és autonóm textilművészeti csoportokban biztosítunk továbbtanulási lehetőséget a textilművészet iránt érdeklődők számára.
Az öltözéktervező csoportban célunk, hogy a hallgatók megismerjék a funkcionális és esztétikus ruházat tervezésének alapjait, folyamatát, hangsúlyt fektetve az alkotás szerepére, a kísérletezésre és a tervezői gondolkodás elsajátítására. A képzés során a hallgatók megszerzik azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek fejlesztik a kreatív képességeket, és megalapozzák személyes stílus kialakítását.
Az autonóm textilművészeti csoportban a szövött kárpit (Gobelin) professzionális képzésére alkalmas műhelyben, a klasszikus technikai alapozás mellett elsősorban a szövéssel összefüggő kísérletekre teremtünk lehetőséget. A kárpitművészeti képzésnek ideális beágyazódást teremt a PTE MK oktatási struktúrája, amelyben az országban egyedülálló módon a képzőművészeti és iparművészeti képzés egy karon belül szabad áthallgatási lehetőséget biztosít minden egyetemi polgár számára.
 
         
         
Az alapképzési szak megnevezése: Tárgyalkotás
Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: divat- és textiltervező
A végzettség szintje: alapfokozat (BA)
A képzési idő félévekben: 6 félév
Szakfelelős és szakvezető: Prof. Fusz György DLA
Fő oktatók:
Herczig Zsófia egyetemi tanársegéd
Latin Anna egyetemi adjunktus, Ferenczy Noémi-díjas textilművész
Pápai Lívia DLA egyetemi docens, Ferenczy Noémi-díjas textilművész
Érdeklődni lehet a szak iránt: Burkus Judit DLA tanszékvezetőnél (email-címe burkus.judit@pte.hu)
 

További információ aktuális eseményeinkről:
https://www.facebook.com/PTEMKFormatervezes