Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

Decode alkalmazott művészeti pályázat 2018

A BORD Építész Stúdió idén ősszel rendezi meg a DECODE című kiállítását, amelyhez pályázat útján keresi kiállító partnereit építészet és vizuális/alkalmazott művészetek területéről. A kiíró olyan pályázati anyagokat vár, amelyek egy-egy történet köré épülnek fel. A kiállítás célja, hogy bemutassa az egyes építészeti és művészeti projektek mögött meghúzódó történeteket és gondolatvilágot, melyek értékes, egyedi alkotássá emelik a műveket.

A BORD Építész Stúdió a DECODE pályázat és az azt követő kiállítás által lehetőséget kíván teremteni az építészet, a design és a képzőművészet találkozására, új kapcsolódási pontokat felfedezve és szorosabbá fűzve a társművészeti ágakat. A DECODE célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotásra és ezáltal az értékteremtésre. Ezek a munkák nem a nemzetközi trendekhez igazodnak, hanem erős, önálló gondolati háttérrel és alkotói szándékokkal jönnek létre.

A pályaművek közül a művészetek és építészet különböző területeinek kiemelkedő képviselőiből felkért szakmai bíráló bizottság választja ki a kiállításon résztvevő és a díjazott anyagokat. A DECODE pályázat összdíjazása, két kategóriában (Építészet és Alkalmazott/vizuális művészet) együttesen, nettó 800.000 forint.

A pályázati anyagból rendezett kiállítás időpontja 2018. november 7-18., helyszíne a budapesti Faur Zsófi Galéria.

Pályázhat minden 18-35 év közötti, magyar felsőfokú vagy művészeti intézményhez kötődő (ott tanulmányokat folyató, ösztöndíjas, gyakornok, illetve már végzett magyar vagy külföldi) Építész vagy Vizuális és alkalmazott művész (designer, képző-, ipar-, új média-, video- és fotóművész).

A pályázaton való részvétel feltétele a regisztráció.
Regisztrálni lehet a decode@bordstudio.hu e-mail címen, tárgyként „regisztráció” megjelöléssel.

 

A regisztráció határideje: 2018. október 18.

A regisztrációs emailben az alábbi adatok feltüntetése szükséges:
- pályázó(k) neve
- pályázó(k) születési dátuma
- tanulmány megjelölése
- kategória megnevezése (Építészet vagy Vizuális és alkalmazott művészet)

A regisztrációt követően a Kiíró válasz emailben ismerteti a pályamunkák digitális feltöltésének módját. A regisztrációs email kérdést nem tartalmazhat.
A pályázat témájával kapcsolatos kérdéseket külön e-mail-ben, szintén a decode@bordstudio.hu címre várjuk, tárgyként „kérdés” megjelöléssel.

A kérdéseket 2018. szeptember 18.-ig várjuk.

A pályázati kiírás és mellékletei letölthetőek itt: (pdf)

Határidő: 
2018. október 18. 23:45