Pécsi Galéria

A TÉRERŐ nevet kapta az eleinte Lakics Acélszobrászati Workshop néven futó rendezvény, mely a Lakics Gépgyártó Kft komlói telephelyen rendezünk meg 2016 júniusa óta.
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának szobrász hallgatói, mestertanáraik és a független szobrászművészek úgy dolgoznak, alkotnak a szimpozon idején, hogy közben a gyárban folyik a termelés, a művészek a gyár dolgozóival együttműködve formálják szobrokká az acélt. A Lakics Acélszobrászati Kft, a PTE Művészeti Kar és a Kreatív Ipari Klaszter közös gondolkodása tette lehetővé, hogy ez a különleges együttműködés kialakuljon. Az együttműködés nemcsak a szereplők összetétele, hanem amiatt is különleges, hogy a művészek láthatják, megtapasztalhatják a gyár mindennapi életét és a vasas szakemberek is megismerkedhetnek a művészek egyedi látásmódjával, munkamódszerével. A második évtől a műhelymunka tovább gazdagodott nemzetközi művészek bevonásával, 2017-ben Miguel Angel Velit és 2018-ban a taiwani Tsai Kun -Lin volt meghívott vendég. A külföldi alkotók számára is nagyon inspiráló volt a gyári munkakörnyezet, az emberek kedvessége, a segítőkész hozzálllás, mindaz a jó hangulat ami a TÉRERŐ- Lakics Acélszobrászati Workshopra jellemző.
A Workshop anyagából 2019. november 15-én 17:00 órakor nyílt kiállítás a Pécsi Galériában.
Alkotó(k): 
Sápi Márton, Tsai Kun-Lin, Mosonyi Tamás, Éles Lóránt, Majoros Áron, Csizek Tamás, Berkes Csilla, Balázs József, Gaál Tamás, Fusz György

Térerő - Lakics acélszobrászati kiállítás a Pécsi Galériában

A PTE Művészeti Karának szobrász hallgatói, mestertanáraik és a független szobrászművészek úgy dolgoznak, alkotnak a workshop idején, hogy közben a gyárban folyik a termelés, a művészek a gyár dolgozóival együttműködve formálják szobrokká az acélt. Az itt készült műalkotások tekinthetőek meg a november 22. - december 20. a Pécsi Galériában.

 

https://www.facebook.com/events/653816055139553/

 

Esemény dátum: 
2019. november 22. 11:00 - 2019. december 20. 20:00
Főoldali karika felirata: 
kiállítás

Szabad gravitáció - Varga Rita kiállítása a Pécsi Galériában

Esemény dátum: 
2019. május 17. 17:00 - 2019. május 30. 22:00
Főoldali karika felirata: 
kiállítás

KOR/AGE - válogatás az MK alkotóinak és doktoranduszainak munkáiból

Esemény dátum: 
2018. szeptember 28. 17:00 - 2018. október 21. 18:00
Főoldali karika felirata: 
kiállítás

Csúcsformában - kiállítás a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj anyagából

Esemény dátum: 
2018. szeptember 28. 17:00 - 2018. október 28. 18:00
Főoldali karika felirata: 
kiállítás

A Képzőművészeti Mesteriskola doktorandusz hallgatóinak bemutatkozó kiállítása a Pécsi Galériában

tartalompontok: 
Az Univ TV Navigátor című műsorának 2004. május 26-i adása.
 
Tartalom:
 • „Fogamzásgátlás a 21. század elején” címmel konferenciát szervezett az Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája. A szülész nőgyógyászok azt szeretnék elérni, hogy Magyarországon előre tervezett, vállalt gyerekek szülessenek.
 • Markusovszky Lajos emlékünnepélyt rendezett Vas megye és Szombathely Megyei Jogú Város Markusovszky Kórháza, az egyetemi oktató kórház. A Markusovszky emlékplakettet Dr. Lénárd László egyetemünk rektora vette át. A felvételt a Szombathelyi Televízió bocsátotta rendelkezésünkre.
 • A Magyar Tudományos Akadémia Társadalomföldrajzi Tudományos Bizottsága egész napos ülést tartott egyetemünk Földrajzi Intézetében. Az ország különböző területeiről érkezett bizottsági tagok a szakma aktuális kérdéseit vitatták meg.
 • 10 éves jubileumát ünnepelte a Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kar zalaegerszegi képzési központja. A Zala Megyei Művelődési Központban egykori és mai diákok, tanáraik a város és a megye vezetése és a gyakorlatban résztvevő középiskolák ünnepeltek együtt. A felvételt a Zalaegerszegi Városi Televízió készítette.
 • A Művészeti Kar Képzőművészeti Mesteriskola doktorandusz hallgatóinak bemutatkozó kiállítása nyílt a Pécsi Galériában. A tárlat június közepéig tekinthető meg.
 • Egyetemünkre látogatott professzor Brian Anthony English a Newcastle Egyetem rektorhelyettese. A professzor azért látogatott egyetemünkre, hogy az Unióhoz csatlakozott országok egyetemeivel kapcsolatot létesítsen.
 • Egyetemünkön járt professzor Moravcsik Gyula, a Stanford Egyetem tanára, a Magyar Tudományos Akadémia tagja. A magyar származású világhírű filozófia professzor „Filozófia Vándorutam” címmel tartott előadást.
 • Egyetemünkre látogatott Judit Henderson a kanadai Saskatchewan Egyetem dékánja. A dékánasszony az együttműködés lehetőségeit vizsgálta egyetemünkön.
 • „Hajtásválogatási Konferenciát” szervezett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kar Matematika Tanszéke. A konferencia témája a számítógép algebrai és dinamikus geometriai rendszerek a matematikaoktatásban volt.
 •  „Total térdprotézis-műtét haladóknak” címmel továbbképzést szervezett a Traumatológiai Központ Balesetsebészeti és Kézsebészeti Klinikája. A továbbképzés gyakorlatorientált előadásokból és bemutató műtétekből állt.
 • „Közép-Európa és a Közép-Európai fogalom változásai a 20. század folyamán” címmel konferenciát tartottak a Bölcsészettudományi Kar Modernkori Történeti Tanszékén. A rendezvényen az Országos Tudományos Kutatási
 • Alapprogramban résztvevő fiatal történészek mutatták be kutatómunkájukat.
 • PTE-BM Katasztrófavédelmi Igazgatóság
 • MEFOB kézilabda döntő
 • MK szemeszterzáró hangverseny
Adás ideje: 
2004. május 26
Media source: 
Feliratkozás RSS - Pécsi Galéria csatornájára