festészet

A 35. OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekciójának versenyét 2021. április 8 -10. között rendezte meg a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem. A PTE MK hallgatói ezúttal is sikeresen szerepeltek a konferencián.

Első helyezést ért el Rohrböck Dániel (Festészet 2. tagozat), Rónai Viktor Károly (Festészet 3. tagozat), Jenei Anita (Festészet 4. tagozat), Hamza Marcell (Szobrászat tagozat) és Köves Rebeka (Animáció tagozat). Második helyezést ért el Zsigrai Eszter (Festészet 4. tagozat), Móricz Ildikó (Tervezőgrafika 2. tagozat) és Bordás Márton (Tervezőgrafika 3. tagozat). Harmadik helyezést ért el Ollé Dániel (Festészet 1. tagozat), Nagy Márta (Festészet 2. tagozat), Csatlós Kitti Asztrid (Festészet 3. tagozat), Mártai Adél (Festészet 4. tagozat) és Madari Kinga (Tervezőgrafika 3. tagozat). Különdíjat kapott Bakonyi Zita (Festészet 1. tagozat), Zombori Dóra (Festészet 4. tagozat), Péter Sára (Tervezőgrafika 1. tagozat), Lévai Fanni (Tervezőgrafika 2. tagozat) és Úri Friderika (Tervezőgrafika 3. tagozat)

Tolvaly Ernő Festészeti Díj 2021 díjátadó (video)

tartalompontok: 

Tolvaly Ernő Festészeti Díj 2021 díjátadó és virtuális kiállításmegynitó, Pécsi Tudományegyetem, Művészeti Kar, Nádor Galéria, Pécs 2021.03.11., 18:00

Megnyitószöveg: Zsin Bence

Főoldali karika felirata: 
díjátadó

Lenkey-Tóth Péter habilitációs előadása

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Doktori Iskolája tisztelettel meghívja

Dr. Lenkey-Tóth Péter
habilitációs előadására

2021. március 16.-án kedden 11:00-re
(a jelenleg fennálló helyzet miatt online)
A habilitációs előadás Teams csoportban követhető.

Az előadás címe:
Az otthon kortárs reprezentációi


Habitusvizsgálók:
Prof. Dr. Colin Foster (PTE MK)
Dr. habil. Husz Mária (PTE Breuer Marcell Doktori Iskola)

Az eljáró Bizottság:
Elnök: Prof. Dr. Nagy Márta (PTE MK)
Prof. Dr. Tolnay Imre (Széchenyi Egyetem)
Dr. habil. Losonczy István (PTE MK)

Esemény dátum: 
2021. március 16. 11:00 - 13:00
Főoldali karika felirata: 
habilitáció

Fundamenta - Amadeus alkotói ösztöndíj pályázat Pécs 2021


Beadási határidő: 2021. április 30. péntek éjfél

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE-MK) közös szervezésében meghirdetésre kerül 1 szobrász és 1 festő ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ és 3 darab KISALKOTÓI EGYSZERI ÖSZTÖNDÍJ

Általános pályázati feltételek:


1.    Az Alkotói ösztöndíjra kizárólag II.-III.-IV. éves PTE-MK festő és szobrász hallgató pályázhat 2 db pályamunkával. A Kisalkotói egyszeri ösztöndíjra az V. éves végzős hallgatók is nyújthatnak be pályázatot 1 db pályamunkával.


2.    Az Alkotói ösztöndíj összege 80.000,- Forint/hó/ösztöndíj egy tanéven keresztül.
A Kisalkotói egyszeri Ösztöndíj összege 250.000,- Ft/ösztöndíj.

 

3.    Bármely ösztöndíjra érvényesen pályázni kizárólag úgy lehet, ha a pályázó

  • feltölti a pályamunkáiról / pályamunkájáról készült fotókat, illetve a fotókból összeállított portfóliót a Microsoft Teams felületén található Fundamenta - Amedeus ösztöndíj pályázatok MK 2021 csoport "Fájlok" menüpontjában található névre szóló pályázati mappájába.
  • vállalja (amennyiben nem V. éves hallgató), hogy a pályázatra beadott pályamunkájával automatikusan részt vesz a Kisalkotói egyszeri ösztöndíj pályázaton is az ott meghatározott feltételekkel;
  • tudomásul veszi, hogy az Alkotói ösztöndíj elnyerése esetén az Alapítvány választása szerinti 1 db pályamunkája (több beadott pályamunka esetén) ingyenesen az Alapítvány tulajdonába kerül.

 

ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ pályázati feltételei:
A pályázó feltölti a maximum 10 munkából álló pályázati anyag fotódokumentációját 1 db maximum 100 Mb-os PDF fájlba szerkesztve, a munkák adatait (alkotó neve, mű címe, keletkezés éve, technika, méret) minden egyes kép esetén külön-külön feltüntetve. A portfólió első két oldalán szerepeljen a két pályamű.

KISALKOTÓI EGYSZERI ÖSZTÖNDÍJ pályázati feltételei:
A pályázó feltölti a pályaműről készült 1 darab fotót (szobrok esetében maximum 2 fotót) JPEG formátumban, a mű adatainak (alkotó neve, mű címe, keletkezés éve, technika, méret) feltüntetésével a Microsoft Teams felületére.

Feltöltési határidő: 2021. április 30. éjfél

Kisalkotói Egyszeri Ösztöndíj:

A Fundamenta és az Alapítvány, gyűjteményük bővítése céljából a pályázati kiállításra beadott pályamunkákból kiválasztott összesen 3 műalkotást, illetve alkotóját díjazza 250.000,- forint/műtárgy egyszeri, fix összegű ösztöndíjjal. A pályamunkák későbbi cseréje, illetve a főszponzorral való későbbi alkudozás semmilyen formában nem megengedett.

Az Alkotói ösztöndíj pályázatokat az alábbi összetételű zsűri bírálja el:

  • feltöltés alatt


A pályázat eredményhirdetésére később megadott időpontban kerül sor.

Esemény dátum: 
2021. március 29. 16:30 - 2021. április 30. 16:30
Főoldali karika felirata: 
pályázat

Tolvaly Ernő Festészeti Díj 2021 - díjátadás és kiállításmegnyitóAz eseményt az alábbi linken lehet élőben megtekinteni: https://youtu.be/j12Cp9ir5ug
A kiállítás a Nádor Galériában a korlátozások feloldása után látogatható.

Esemény dátum: 
2021. március 09. 12:15 - 2021. március 11. 20:00
Főoldali karika felirata: 
díjátadó

Oldalak

Feliratkozás RSS - festészet csatornájára