Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

Regionális Kamarakoncert- sorozat: PTE Zongoraest

Időpont: 
2017. november 18. 19:00
Koncerthelyszín: 
Egyéb

 

Dunaföldvár, Városháza díszterme

 

KIRÁLY Csaba

Orgonaművészi diplomáját 1989-ben, a zongoraművészit 1990-ben szerezte meg, több hazai és nemzetközi zongoraverseny első helyezettje volt. 2003-ban művészeti tevékenységéért Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki. Gyakran készít orgonaátiratokat nagy szimfonikus, oratorikus művekből. 2005-ben a Magyar Liszt Ferenc Társaság főtitkára lett, majd 2013-tól a Társaság elnökévé választották. Magyarországi koncertjein túl sikerrel szerepelt Európa szinte valamennyi országában, Japánban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Koreában, Kínában, Egyiptomban, Indiában, Irakban és Kubában. Számos nemzetközi zongora- és orgonakurzust tartott Magyarországon és külföldön egyaránt. 2002 óta zongora és orgonatanárként tanít a PTE Művészeti Karán, valamint témavezető a Művészeti Kar Doktori Iskolájában. 2014. és 2017. között – tanári hivatása mellett – a budapesti Bartók Béla Emlékház igazgatói tisztségét is betöltötte.

 

PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja 2017 tavasszal útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 15 helyszínen.
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában.
Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

 

Bővebb információ: www.potenton.hu

 

Jegyár: 
A belépés díjtalan!
Közreműködők: 
Király Csaba, Liszt-díjas zongoraművész
Andrew Haringer, zongora
Gelencsér Gergely, zongora