Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

Regionális Kamarakoncert- sorozat: PTE Trombita kamaraest

Időpont: 
2017. november 24. 18:00
Koncerthelyszín: 
Egyéb

 

Dombóvár, Tinódi Ház - Majoros-terem

 

Solymosi Péter és tanítványai koncertjén megismerhetjük a trombita legjellegzetesebb szólisztikus kamarazenei formáit a fanfár témától a modern zenéig. A műsorban két olyan mű is elhangzik, mely méltón viseli az "első" címet. Ilyen Giuseppe Torelli: D-dúr szonátája, mely az első, 1690-ben eredetileg is trombitára írott versenymű. Ezen kívül ilyen Joseph Haydn: Esz-dúr trombitaversenye, mely 1796-ban a már "billentyűs" hangszer kromatikus játékának lehetőségét mutatta be elsőként.

 

 PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja 2017 tavasszal útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 15 helyszínen. 
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában. 
Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

 

Bővebb információ: www.potenton.hu

 

Jegyár: 
A belépés díjtalan!
Műsor: 
Jean Baptiste Lully: La descende de mars
Johann Ernst Altenburg: Fanfár két trombitára
Natúr trombita fanfár
Giuseppe Torelli: D-dúr szonáta (G1 – 1690)
Oscar Böhme: f-moll trombitaverseny 1. tétel
Joseph Haydn: Esz-dúr trombitaverseny
Hidas Frigyes: Trombitaverseny No. 2. 1. tétel
Théo Charlier: Solo de concourse
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Őszi dal
Thomas F. Darcy: Trio for trumpets
Közreműködők: 
Solymosi Péter, trombitaművész
Kürti Péter, trombita
Papp Kitti, trombita
Berentés-Varga Írisz, zongoraművész