Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

PTE Tuba Quartet

Időpont: 
2018. március 26. 19:00
Koncerthelyszín: 
Egyéb
Jegyár: 
A belépés díjtalan!

 

 

Móricz Zsigmond Művelődési Központ - Kamaraterem, Barcs

 

 

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt PTE Regionális Kamarakoncert-sorozatunk PTE Tuba Quartet koncertjén.A tuba önmagában úgymond nem szólisztikus hangszer és a zenekarokban sem mutathatja meg valódi énjét, ám Bazsinka József, Liszt-díjas tubaművész és hallgatói megmutatják 4 tubán milyen csodálatos dolgok rejlenek igazából ebben a hangszerben.


Fellépők:
Bazsinka József, Liszt-díjas tubaművész
Beregi Andris, tubaművész
Dénes Dominik, tuba 
Pichler Soma, tuba

Műsoron a tubairodalom gyöngyszemei.
 

PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja 2017 tavasszal útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 15 helyszínen. 
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában. 
Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.