Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium Jubileumi Hangversenye

Időpont: 
2018. április 17. 18:00
Koncerthelyszín: 
PTE Művészeti Kar Liszt Ferenc Hangversenyterem - Pécs, Zsolnay Negyed E22 épület 3. emelet
Jegyár: 
A belépés díjtalan!

Regisztrációhoz kötött ingyenes esemény!

Regisztráció: koncertek.zmi@gmail.com

 

Regisztrációhoz kötött ingyenes rendezvény!

Regisztráció: koncertek.zmi@gmail.com 

 

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium fennállásának 60. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő Jubileumi Hangversenyre, melynek a PTE MK Zeneművészeti Intézet Liszt Ferenc Hangversenyterme ad otthont.


A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium 1957 óta a művészi alkotómunka, a gazdag kulturális tevékenység, a tudásépítés és képességfejlesztés, valamint a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés sajátos műhelye.

Egykori kollégáink kezdetben zeneművészeti szakon képezték a növendékeket, majd a 60-as évek elején képzőművészeti, később iparművészeti oktatás indult meg, 1974-től a Pécsi Balett nyomdokain táncművészeti képzés kezdődött az iskolában. A 2008/2009-es tanévben elindíthattuk a drámatagozatos gimnáziumi képzést, így iskolánk méltán visszanyerte a régi „művészeti gimi” rangját.

A négy művészeti területen a képzés jelenleg is folyik, amely tartalmában, szerkezetében folyamatos változáson, fejlődésen ment keresztül az eltelt évek, évtizedek alatt.
Ez az iskola programjában meghatározott célja szerint olyan képzést nyújt, amelyben az iskolai tudás értéke a művészeti szaktudás, az általános műveltség és a kompetenciák egyensúlyán alapszik. Az ország minden tájáról érkeznek növendékek az iskolába azért, hogy kiváló művésztanárokkal, mesterekkel dolgozzanak együtt.

Országos és nemzetközi versenyeken, pályázatokon, bemutatókon szép sikerrel szerepelnek a növendékek a művészeti és közismereti területeken egyaránt.