Ugrás a tartalomra

FUNDAMENTA – AMADEUS ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT | Pécs 2022

FUNDAMENTA – AMADEUS ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT | Pécs 2022

Beadási határidő: 2022. május 3.

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara közös szervezésében idén is meghirdetésre kerül 1 szobrász és 1 festő ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ és 3 darab KISALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ.

Pályázati feltételek:

 

  • Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra kizárólag II.-III.-IV. éves PTE-MK festő és szobrász hallgató pályázhat 2 db pályamunkával. A KISALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra az V. éves végzős hallgatók is nyújthatnak be pályázatot 1 db pályamunkával.
  • Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ összege 80.000,- Forint/hó egy tanéven keresztül, míg a KISALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ összege 250.000,- Ft/műtárgy.
  • Bármely ösztöndíjra érvényesen pályázni kizárólag úgy lehet, ha a pályázó feltölti a pályamunkáiról készült fotókat a Microsoft Teams felületén található Fundamenta – Amadeus ösztöndíj pályázatok MK 2022 csoport Fájlok menüpontjában található névre szóló pályázati mappájába.
  • Valamennyi pályázó vállalja, hogy a pályázati kiállításra határidőben leadja pályamunkáját és papír alapú portfólióját is (a KISALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra pályázóknál portfóliót nem kell beadni!).
  • Vállalja továbba (amennyiben nem V. éves hallgató), hogy a pályázatra beadott pályamunkájával automatikusan részt vesz a KISALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT-on is az ott meghatározott feltételekkel.
  • Tudomásul veszi, hogy az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ elnyerése esetén az AMADEUS választása szerinti 1 db pályamunkája (több beadott pályamunka esetén) ingyenesen az AMADEUS tulajdonába kerül.


ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ pályázati feltételei:

A pályázó feltölti a 2 db pályamunkájáról készült 1-1 fotót (szobrok esetében maximum 2-2 fotót) JPEG formátumban, a mű adatainak (alkotó neve, mű címe, keletkezés éve, technika, méret) feltüntetésével a Microsoft Teams felületére.


KISALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ pályázati feltételei:

A pályázó feltölti az 1 db pályaműről készült fotót (szobrok esetében maximum 2 fotót) JPEG formátumban, a mű adatainak (alkotó neve, mű címe, keletkezés éve, technika, méret) feltüntetésével a Microsoft Teams felületére.
A pályamunkákat és a papír alapú portfóliót a PTE-MK Képzőművészeti Intézetben György Hajnalnál legkésőbb 2022. május 9. 16 óráig lehet leadni.

FUNDAMENTA – AMADEUS KISALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT | Pécs 2022

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az AMADEUS gyűjteménye bővítése céljából a pályázati kiállításra beadott pályamunkákból kiválasztott összesen 3 műalkotást, illetve alkotóját díjazza 250.000,- forint/műtárgy egyszeri, fix összegű ösztöndíjjal.
A pályamunkák későbbi cseréje, illetve a főszponzorral való későbbi alkudozás semmilyen formában nem megengedett!

A pályázat eredményhirdetése:
A pályamunkákból rendezett kiállítás megnyitója, a pályázatok eredményhirdetése és a díjátadás, valamint az azt követő fogadásra 2022. május 13-án (péntek) 17:30 órakor kerül sor. Ennek keretén belül kerül átadásra a FUNDAMENTA-AMADEUS PLAKÁTPÁLYÁZAT | Pécs 2022 nyertesének díja is.
A pályázati kiállítás megtekinthető:
2022. május 13. és 27. között a Nádor Galériában (Pécs, Széchenyi tér) | nyitva: hétfő – péntek 14.00-18.00 óra között.

 

További információ: https://www.amadeusalapitvany.hu/palyazataink/aktualis-palyazatok/

Pályázat határidő: