Pécsi Tudományegyetem

Művészeti Kar

  

Unilever Művészeti Díj 2018

Az Unilever Magyarország Kft. az AMADEUS Művészeti Alapítvány szervezésében kétfordulós országos tematikus pályázatot hirdet képzőművész hallgatóknak. Tematikus hívószavak: fenntarthatóság, ígéretes jövő

 


Pályázati feltételek:
Az Unilever Művészeti Díjra bármely hazai felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló, művészeti tanulmányokat folytató hallgató pályázhat. A szakmai zsűri 20 db műtárgyat választ ki a beadott pályamunkákból.A zsűri összetételét a szervező később teszi nyilvánossá.

Az Unilever Művészeti Díj-ra érvényesen pályázni kizárólag elektronikus úton, a pályázati oldalon keresztül lehet. Pályázat beadásához minden pályázónak először regisztrálnia kell.

 

A regisztráció megerősítését (megadott e-mail címre kapott linken keresztül) követően tud belépni a pályázó a saját pályázati oldalára, ahol az ott megadott feltételek szerint tudja feltölteni a pályamunkáját. Egy pályázó maximum három pályamunkával pályázhat.
A pályázat beadását követően nincs lehetőség a feltöltött képek módosítására!

 


A pályaművek kritériumai:
A pályázatra benyújtott műalkotás
- bármely technikával készült 2 dimenziós, falra függeszthető műalkotás lehet, de nem lehet sorozat, videó illetve installációs jellegű;
- maximális mérete 150×150 cm, egy ember számára könnyen mozgatható kell, hogy legyen a súlya;
- hátoldalán jól olvashatóan fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezésének időpontját, méretét és technikáját.

Első fordulós leadási határidő: 2018. január 19.

 


Díjazás:
A győztes művek alkotói 200.000,- forint/műtárgy egyszeri alkotói ösztöndíjban részesülnek.

 


Pályázat lebonyolítása:
Az előzsűrizés eredményeként 40 pályamunka kerül be a második fordulóba.
Az előzsűrizés eredményét a szervező a pályázati oldalon elektronikusan teszi közzé 2018. január 26-án.

A második fordulóba továbbjutott pályázóknak 2018. január 29. és február 9. 14 óra között kell leadni a pályamunkáját az Unilever Magyarország székhelyén (1138 Budapest, Váci út 182.).

A pályázat végeredményét a szervező a pályázati oldalon elektronikusan teszi közzé 2018. február 12-én.

A pályázók a pályázat benyújtásával tudomásul veszik, hogy a nyertes műalkotások az alapítvány tulajdonába kerülnek és az Unilever Magyarország új székházát fogják díszíteni.

A nyilvános díjátadó rendezvényre 2018. február hónapban kerül sor az Unilever Magyarország székhelyén (1138 Budapest, Váci út 182.).

 Részletes kiírás: (pdf)
További részletek: https://www.amadeusalapitvany.hu/palyazataink/aktualis-palyazatok/

Határidő: 
2018. január 19. 18:00